Bernhard Katerberg is erg tevreden over zijn ervaring met het huisbezoek en de energiecoach van Dubbel Duurzaam | Dubbel Duurzaam
Slide background

Bernhard Katerberg is erg tevreden over zijn ervaring met het huisbezoek en de energiecoach van Dubbel Duurzaam - (02-07-2021)

Gemeente: Valkenburg aan de Geul

“Een uitermate deskundige coach die ons goede adviezen gaf”, zegt Katerberg.  Adviezen die hij niet zomaar links laat liggen. Katerberg gaat in elk geval werk maken van het advies over de zonnepanelen. “Wij hebben ontzettend lang liggen te dubben over zonnepanelen. Dat kwam omdat sommige leveranciers ons aanraadden om de omvormer op de zolder te leggen, terwijl andere leveranciers ons aanraadden om deze in de kelder te plaatsen.” De energiecoach gaf hem het nuttige advies om voor de kelder te gaan. “Daar is het kouder en dat is gunstig voor de omvormer. Bovendien is het een win-win situatie, want de kelder warmt door de omvormer iets op. Dan hoeven we die ook niet meer te isoleren.” De  coach van Dubbel Duurzaam raadde hem overigens ook af om de kelder, die van mergel is, te isoleren vanwege mogelijke schimmelvorming.

Ook over andere zaken is Katerberg aan het denken gezet. Zo wilde hij eigenlijk een grijswatercircuit aanleggen. “Maar door deze wens te bespreken met de Dubbel Duurzaam coach werd ik getriggerd om het toch anders aan te pakken.” Het zou hem immers behoorlijk wat geld kosten om een volledig grijswatercircuit te realiseren. Te veel om het voor particulier gebruik rendabel te maken. Nu is hij van plan om regenwater deels te integreren. Een gedeelte vangt hij op door regenwater op te slaan in een ondergrondse grindbak. En de rest van het water wordt opgevangen via een regenwater ton. “Daarmee kun je de auto wassen bijvoorbeeld.”

Ook las Katerberg kleinere verduurzamingen en tips terug in het rapport. Bijvoorbeeld om de wand om de deur in de kelder met een plaat te isoleren. “Dat doe je op een zaterdagmiddag, maar daar heb je wel meteen profijt van.”

Dubbel Duurzaam is goed om je gedachtegang nog eens te laten veranderen. En om je te ‘triggeren’ zaken op een alternatieve manier aan te pakken. 

 

 

De gemeenten die meewerken aan Dubbel Duurzaam.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
 
Meer weten over Dubbel Duurzaam?
Neem contact met ons op!

Stichting Dubbel Duurzaam
Adres: Poststraat 8 - 10, 6135 KR Sittard
E-mail: info@dubbel-duurzaam.nl
Telefoon: 04 12 66 78 23
RSIN nummer: 857131278
BTW nummer: 857131278.B01
© Copyright 2022 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.
© Copyright 2022 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.