Harry Sangers is naar eigen zeggen alweer heel lang bezig met duurzaamheid en het verduurzamen van zijn huis. | Dubbel Duurzaam
Slide background

Harry Sangers is naar eigen zeggen alweer heel lang bezig met duurzaamheid en het verduurzamen van zijn huis. - (02-07-2021)

Gemeente: Valkenburg aan de Geul

“Wij liepen jaren geleden al voor de muziek uit. De vloeren, de muren en het dak zijn al jarenlang geïsoleerd”, zegt Sangers. Ook vind je zonnepanelen op het dak, waar hij bijna gratis stroom van krijgt. “Vroeger waren daarin pioniers, maar nu zien we steeds meer zonnepanelen verrijzen in onze buurt.” Toen de scan van Dubbel Duurzaam hem aangeboden werd, leek het hem toch leuk om te horen wat ze allemaal nog konden doen. “Nou, een hele hoop, zo bleek. Een waterpomp bijvoorbeeld. Maar dat is natuurlijk wel een forse investering als je daar een kostenbatenanalyse op loslaat. Moeten we even voor sparen.” Wat hij op korte termijn gaat doorvoeren is een inductiekookplaat, die staat volgende maand op het programma.

Na de inductiekookplaat kijken ze even rustig verder welke verduurzamingen ze willen oppakken. Bovendien kun je de Dubbel Duurzaam scan ook zien als de basis voor een meerjarenplan. Een huis verduurzamen, dat kost geld en tijd. “Maar wij hebben altijd gezegd dat het niet alleen voor ons is, maar ook voor diegenen die na ons het huis gaan bewonen. Die komen hier in een gespreid, duurzaam bedje terecht, met alles erop en eraan.” 

Het mooie van verduurzaming is dat je altijd wel nóg meer kan verduurzamen. “Zo hebben we de voordeur vervangen en de hal geïsoleerd.  Daar stookten we behoorlijk om de kou weg te houden. Dat hoeft nu al niet meer.” De vloer isoleren leek ook jarenlang lastig te zijn, maar Sangers heeft toch een bedrijf bereid gevonden om de klus aan te pakken. ‘Ze maakten er een soort van loopgravensysteem van, waardoor het toch lukte’. Een handige tip van Sangers is het aanschaffen van een regenwaterton. “Die van ons staat onder de nieuwe dakgoot. Na een goede regenbui scoor je daar al snel 500 liter water mee.”  

De gemeenten die meewerken aan Dubbel Duurzaam.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
 
Meer weten over Dubbel Duurzaam?
Neem contact met ons op!

Stichting Dubbel Duurzaam
Adres: Poststraat 8 - 10, 6135 KR Sittard
E-mail: info@dubbel-duurzaam.nl
Telefoon: 04 12 66 78 23
RSIN nummer: 857131278
BTW nummer: 857131278.B01
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.