Janne Zwart zit midden in een flinke verbouwing. Daarbij kon ze de hulp van Dubbel Duurzaam heel goed gebruiken | Dubbel Duurzaam
Slide background

Janne Zwart zit midden in een flinke verbouwing. Daarbij kon ze de hulp van Dubbel Duurzaam heel goed gebruiken - (23-07-2021)

Gemeente: Gulpen-Wittem

“Het bezoek van de coach van Dubbel Duurzaam beviel zeker, we zijn goed geholpen door hem.” Uit zijn inventarisatie kwamen behoorlijk wat concrete zaken die opgepakt kunnen worden. “Wij hebben net een huis gekocht waar jaren weinig was gebeurd. Alleen het dak was geïsoleerd.” Het belangrijkste in eerste instantie was om zo veel mogelijk warmte binnen te houden. “Alle kozijnen waren namelijk verrot, waardoor er heel veel warmte ontsnapte. Het was ook enkel of oud dubbel glas. Daarom krijgen we nu overal nieuwe kozijnen met HR++ glas en aan de voorkant triple glas.” Het isoleren van de kozijnen zou de grootste energievreters oplossen. Daarna staan de spouwmuren isoleren op de planning. “In de bijkeuken/ garage is het ook tochtig, dus daar gaan we een goede deur voor plaatsen die de tocht weg moet houden. Ook de kelder willen we isoleren, zodat de kou niet opstijgt.” Als dat af is, wil Zwart een aanbouw laten plaatsen. “Dan hebben we op dat dak plaats voor zonnepanelen.” Ze had een bouwdepot voor duurzaamheidsmaatregelen. “Door Dubbel Duurzaam kwamen we erachter wat slim is om eerst aan te pakken en wat pas in een later stadium aan de beurt komt. Niet dat we achteraf denken: dat was geen slimme volgorde.”  Het rapport en het advies werd vertaald een concreet stappenplan. “Fijn, want als starter komt er een hele hoop op je af. Je hebt stress van het regelen van een hypotheek en andere zaken. Dan heb je weinig ruimte om je ook nog eens te verdiepen in duurzaamheid. Wij waren heel blij dat we daardoor bij de hand genomen werden door Dubbel Duurzaam.”

De gemeenten die meewerken aan Dubbel Duurzaam.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
 
Meer weten over Dubbel Duurzaam?
Neem contact met ons op!

Stichting Dubbel Duurzaam
Adres: Poststraat 8 - 10, 6135 KR Sittard
E-mail: info@dubbel-duurzaam.nl
Telefoon: 04 12 66 78 23
RSIN nummer: 857131278
BTW nummer: 857131278.B01
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.