Raymond Oostwegel is bepaald geen nieuwkomer | Dubbel Duurzaam
Slide background

Raymond Oostwegel is bepaald geen nieuwkomer - (01-07-2021)

Gemeente: Eijsden-Margraten

Raymond Oostwegel is bepaald geen nieuwkomer in de duurzaamheidswereld. Hij ondernam de afgelopen jaren al tal van acties om zijn huis milieuvriendelijker te maken. Oostwegel verving bijvoorbeeld bijna overal enkel glas door dubbel glas en isoleerde zijn plafonds, vloeren en verwarmingsbuizen in kelder en kruipruimte. Zo drong hij zijn energieverbruik in de afgelopen jaren terug van 10.000 naar iets onder 3000 kuub per jaar.

Toch bood de energiescan van Dubbel Duurzaam hem alsnog genoeg nuttige tips en handvaten om zijn vrijstaande huis uit de jaren ’70 verder te verduurzamen. “De coach attendeerde mij erop dat er enorm veel warmte verloren ging door de garagepoorten. Daar was ik zelf niet opgekomen, maar die heb ik op zijn advies geïsoleerd.” Ook bleek uit de scan dat de tochtstrips van zijn deuren in de loop der tijd iets te stug waren geworden. Een tochtband zorgde ervoor dat het nu veel warmer is binnen.

“Het was een makkelijk klusje, je bent hooguit een halfuur per deur kwijt.” Een andere nuttige tip die Oostwegel ontving, ging over zijn zonnepanelen. “Wij hadden al 12 zonnepanelen op het voordak, dat naar de zon gericht is. Maar dankzij de scan weet ik dat je met behulp van een speciaal rek ook zonnepanelen kunt plaatsen op het achterdak.” Daar gaat hij nu mee aan de slag. Verder zijn de lampen allemaal vervangen door LED-lampen. “Ik wist helemaal niet dat je ook LED-lampen voor spotjes en zelfs voor tuinlampen had.” Oostwegel geeft daarom aan veel aan de scan gehad te hebben.

“Naast grotere projecten, staan er ook laagdrempeligere tips in die je meteen kunt toepassen.” Verder denkt hij nog na over een warmtepomp in de toekomst. Waarbij de energiewinning door de extra zonnepanelen op het achterdak van harte welkom is. En dat is nog maar een selectie van alle acties ter verduurzaming op zijn verlanglijstje.

De gemeenten die meewerken aan Dubbel Duurzaam.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
 
Meer weten over Dubbel Duurzaam?
Neem contact met ons op!

Stichting Dubbel Duurzaam
Adres: Poststraat 8 - 10, 6135 KR Sittard
E-mail: info@dubbel-duurzaam.nl
Telefoon: 04 12 66 78 23
RSIN nummer: 857131278
BTW nummer: 857131278.B01
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.