Subsidies | Dubbel Duurzaam
Slide background

Subsidies

Als koopwoningeigenaar kunt u (onder voorwaarden) in aanmerking komen voor leningen en subsidies voor het verduurzamen én levensloopbestendig maken van uw woning. Deze worden gefaciliteerd door de overheid.

Er zijn drie subsidieregelingen beschikbaar, namelijk de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis, de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en het terugvragen van BTW op zonnepanelen (belastingvoordeel). Deze eerste twee subsidies zijn aan te vragen via RVO Nederland en bij beide geldt het principe "op is op".

Daarnaast zijn er minstens twee duurzaamheidsleningen waarvan u (onder voorwaarden) gebruik van kunt maken, namelijk de Nationale Energiebespaarlening van het Nationale Energiebespaarfonds, de provinciale Stimuleringslening Duurzaam Thuis van de Provincie Limburg en de gemeentelijke duurzaamheidslening (niet binnen iedere gemeente beschikbaar). De voorwaarden van de leningen verschillen van elkaar (rentetarieven, looptijden, maximale bedragen). Afhankelijk van uw wensen kan de een voordeliger zijn dan de ander.

 

Investeringssubsidie Duurzame Energie
De ISDE-subsidie is een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Meer informatie is te vinden op www.rvo.nl/isde. Let op: vraag deze subsidie aan binnen 6 maanden na de aanschaf en installatie.

Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis voor VvE’s
De subsidie ‘Energiebesparing Eigen Huis’ is een tegemoetkoming die u kunt aanvragen wanneer u twee of meer grote isolerende maatregelen uitvoert, zoals het isoleren van uw gevel, dak en vloer. Ook het plaatsen van HR++(+) glas wordt gesubsidieerd. Meer informatie is te vinden op www.rvo.nl/seeh. Let op: Deze subsidie is alleen beschikbaar voor Vereniging van Eigenaren (VvE’s).

BTW op zonnepanelen terugvragen
Koopwoningeigenaren kunnen de BTW over de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. U krijgt daarmee 21% van uw investering terug. Er zijn zonnepanelenleveranciers die dit automatisch in de offerte mee kunnen nemen of u kunnen helpen bij het terugvragen van de BTW. Meer informatie is te vinden op www.belastingdienst.nl.

Stimuleringslening Duurzaam Thuis van de Provincie Limburg
Deze lening is bij de Provincie Limburg ter beschikking voor tal van energiebesparingsmaatregelen (isolatie), duurzame energieopwekking (bijv. het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler) en het verbeteren van de levensloopbestendigheid (veiliger maken) van uw woning. Is asbestsanering nodig om maatregelen te treffen? Dan kan dit ook meegenomen worden in de lening. Het rentetarief is afhankelijk van de maatregelen die u treft. Meer informatie is te verkrijgen via www.limburg.nl/duurzaamthuis.

Nationale Energiebespaarlening
Deze lening is bij het Nationaal Energiebespaarfonds ter beschikking gesteld voor het financieren van energiebesparende en duurzame energieopwekkende maatregelen. Meer informatie is te vinden op: www.energiebespaarlening.nl.

Subsidiecheck en meer informatie
Er zijn ook andere regelingen en leningen waar u gebruik van kunt maken. Doe de subsidiecheck op www.energiesubsidiewijzer.nl en kijk op www.SVn.nl om te zien welke mogelijkheden er voor u zijn. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen op het Limburgs Energieloket: www.NieuweEnergieinLimburg.nl.

Let op: Geld lenen kost geld en het aanvragen van een lening, een subsidie(s) en/of overige regelingen zijn een verantwoordelijkheid van u zelf.

De gemeenten die meewerken aan Dubbel Duurzaam.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
 
Meer weten over Dubbel Duurzaam?
Neem contact met ons op!

Stichting Dubbel Duurzaam
Adres: Poststraat 8 - 10, 6135 KR Sittard
E-mail: info@dubbel-duurzaam.nl
Telefoon: 06 - 28 44 97 85
RSIN nummer: 857131278
BTW nummer: 857131278.B01
© Copyright 2019 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.
© Copyright 2019 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.