Subsidies, regelingen en leningen | Dubbel Duurzaam
Slide background

Subsidies, regelingen en leningen

Overzicht subsidies, regelingen en leningen
Bent u van plan om uw koopwoning te verduurzamen en wilt u graag weten van welke subsidies, regelingen en/of leningen u gebruik kunt maken? Voor een overzicht van beschikbare subsidies en leningen kunt u een kijkje nemen op onderstaande websites:

Duurzaamheidssubsidies en regelingen: Energiesubsidiewijzer.nl
Duurzaamheidsleningen: SVn.nl

Hierna benoemd vind u een kleine greep uit de beschikbare subsidies, regelingen en leningen.


Subsidie: Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)
De landelijke subsidie ISDE is een tegemoetkoming die u kunt aanvragen voor:

  • een warmtepomp
  • een zonneboiler
  • een aansluiting op een warmtenet
  • grote isolatiemaatregelen (bijvoorbeeld het isoleren van uw spouwmuur, gevel, dak en vloer en het plaatsen van isolatieglas)

Bij deze subsidie geldt het principe "op is op". Lees van te voren de voorwaarden door en het stappenplan op de website. Meer informatie kunt u vinden op:
RVO.nl/isde

 

Subsidie: Afkoppelen regenwater
Een aantal gemeenten hebben een subsidieregeling voor het afkoppelen van het regenwater. Kijk voor meer informatie op de website:
Waterklaar.nl


Regeling: Salderingsregeling zonnepanelen
Uw energiebedrijf streept de elektriciteit die u met uw zonnepanelen opwekt en aan het net levert weg tegen de elektriciteit die u op een ander moment van het net afneemt. Hierdoor ontvangt u belastingvoordeel. Lees meer over deze constructie via:
MilieuCentraal.nl

 

Regeling: BTW op zonnepanelen terugvragen
Koopwoningeigenaren kunnen de BTW (21%) over de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Er zijn zonnepanelenleveranciers die dit automatisch in de offerte mee kunnen nemen of u kunnen helpen bij het terugvragen. Meer informatie is te vinden op:
Belastingdienst.nl

Let op - Vanaf 1 januari 2023 betaald u géén BTW meer op zonnepanelen.

Regeling: Laag BTW tarief bij isolatiemaatregelen
Op het aanbrengen van isolatiemaatregelen geldt een laag BTW tarief (9%) op het arbeidsloon. Wij adviseren u om de offerte en/of factuur van uw isolatiebedrijf te controleren. Meer informatie hierover vindt u op:
Belastingdienst.nl


Lening: Stimuleringsleningen Duurzaam Thuis van de Provincie Limburg
De Provincie Limburg stelt een aantal leningsvormen beschikbaar voor tal van energiebesparingsmaatregelen (isolatie), duurzame energieopwekking (bijv. het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler) en het verbeteren van de levensloopbestendigheid (veiliger maken) van uw woning. Is asbestsanering nodig om maatregelen te treffen? Dan kan dit ook meegenomen worden in de lening. Het rentetarief is afhankelijk van de maatregelen die u treft. Belangrijk om aan te geven is dat u deze lening kunt combineren met subsidies. Meer informatie is te verkrijgen via:
Duurzaamthuislimburg.nl/stappenplan

 

Lening: Nationale Energiebespaarlening
Deze lening is bij het Nationaal Warmtefonds ter beschikking gesteld voor het financieren van energiebesparende en duurzame energieopwekkende maatregelen. Meer informatie is te vinden op:
Warmtefonds.nl/particulieren

Let op: Geld lenen kost geld en het aanvragen van een lening, een subsidie(s) en/of overige regelingen zijn een verantwoordelijkheid van u zelf.

De gemeenten die meewerken aan Dubbel Duurzaam.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
 
Meer weten over Dubbel Duurzaam?
Neem contact met ons op!

Stichting Dubbel Duurzaam
Adres: Poststraat 8 - 10, 6135 KR Sittard
E-mail: info@dubbel-duurzaam.nl
Telefoon: 04 12 66 78 23
RSIN nummer: 857131278
BTW nummer: 857131278.B01
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.
© Copyright 2023 Dubbel Duurzaam - All rights reserved.